Rólunk
Istentisztelet: vasárnap 10.00 óra          Imaórák: vasárnap 9.15 és csütörtök 19.00 óra
2051 Biatorbágy, Lomb utca 2.

A Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet

 

A város

Bia és Torbágy házasságából lett Biatorbágy. Magyarország fővárosától - Budapesttől - 20 km-re, nyugatra az M1-es autópálya mellett fekszik. A várost kb. 13.000 ember lakja három nagy egységben: Bia (800 éves falu), Torbágy (sváb örökségű falu), és a legújabb kertvárosi lakónegyed (kb. 3.000 lakos), mindez egy önkormányzat irányítása alatt. Információk a városról itt a Wikipédián, és a város honlapján. A majd ezeréves múlt lokálpatrióta érzelmeket táplál, amibe újszerűen keveredik a betelepülők frissessége. Jellemző a nagycsaládok jelenléte, nem ritka az 5-6 gyermekes família sem.

Ami a hivatalos leírásokból kimarad, de mi nagyon szeretjük Biatorbágyon, az jó levegő, és a kirándulásra csábító, gyönyörű környezet. Hatalmas erdős terület az Iharos, magas dombjaival és lélegzetelállító kilátással a völgyeire. A Nyakaskő gomba alakú sziklája mindenkit megmászásra ingerel, szakadékai és a kilátás a halastó aranyhídjára a Teremtőt dicsőíti. A világhírű budapesti Országház építéséhez a 19. század végén Biatorbágyról is szállították a mészkövet. A város kulturális élete nagyon színes, több száz fős koncertterem, és kisebb előadótermek állnak rendelkezésünkre. Ezeket a Gyülekezetünk igénybe is veszi különféle nyilvános rendezvényekhez.

Testvéreink jelen vannak vállalkozóként és alkalmazottként egyaránt a város szervezeti, szociális, egészségügyi és gazdasági vérkeringésében, pedagógusaink a bölcsődében, az óvodában, az általános iskolában és a művészeti oktatásban is. Budapest közelsége miatt többen a fővárosban is dolgoznak.

A város lelki és szellemi életét szolgálja a biai katolikus és református valamint a torbágyi katolikus és református gyülekezetek mellett a mi közösségünk, a Keresztyén Testvér Gyülekezet is immár 70 éve.

A Gyülekezet

Új protestáns arculatú gyülekezetünk a közel 200 éves Brethren Movement, vagy német nyelvterületeken Brüdergemeinde család része. Világszerte kb. 25.000 közösségben több mint 2 millió tagot számlál az egymástól szervezetileg független, de egymással szellemi és operatív szövetségben álló egyház. A “tradicionális” országok mellett jelenleg Afrikában lehetünk tanúi a Testvér Gyülekezetek expanziójának. Bővebb, angol nyelvű információ a nemzetközi jelenlétről itt olvasható. Magyarországi történetünk pedig a Keresztyén Testvér Gyülekezetek összefoglaló honlapján itt , a Wikipédián pedig itt olvasható.

A Testvér Gyülekezetek legfontosabb ismérvei:

  • A Szentírás tanulmányozása és tanítása közösségi formában,
  • A hetenkénti Úrvacsora, az emberiségért meghalt és feltámadt Jézus Krisztusra emlékezve,
  • A hitvallók bemerítése,

…és még sok minden, amit az adott helyzet megenged, vagy éppen megkövetel, hogy Isten Igéjét jobban megértsük, az Isten fiának, Jézus Krisztusnak evangéliumát az Őt keresőkkel megértessük, és az Őt nem keresők figyelmébe ajánljuk.

A Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet mára egy sokszínű, nem csak biai lakosokból álló fiatalos gyülekezetté vált, melyben minden generáció bőven képviselteti magát. Közösségi életét a kor és a körülmények kihívásaira reagálva alakítjuk olyan szellemben, hogy a Szentírás alapelvei és üzenete érthető és megélhető legyen mindenki számára.

Négy presbiter és hat igehirdető áll a közösség szolgálatában. Gyermekóra, tini csoport és az ifjúsági órák felkészült vezetőkkel várják a következő generációt. Jelenlegi helyünket kinőttük, ezért egy nagyobb terem vált szükségessé.

A segítő szándékot a “Támogatás” menüpont alatt szeretettel fogadjuk.