Rövid történetünk
Istentisztelet: vasárnap 10.00 óra          Imaórák: vasárnap 9.15 és csütörtök 19.00 óra
2051 Biatorbágy, Lomb utca 2.

Rövid történetünk

 

Közösségünk története 1936-ban kezdődött két ideköltöző fiatalemberrel, akik bibliaórákat tartottak egy szolgálati lakásban. Ők építették az iharosi Magyar Belmisszió első épületét is. Több család csatlakozott hozzájuk, és ebből a kis bibliakörből alakult a Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet 1946-ban. Gyülekezetünk akkori tagjai aktív részesei voltak az “alcsúti ébredésnek” és szoros közösséget ápoltak a Budapesti Testvér Gyülekezettel is. Kezdetben lakások nappalijában gyültünk össze, majd 1960-ban egy külön épületrészt ajánlott fel egy család. Ebben a családi házhoz hozzáépített teremben 26 évig jöttünk össze, majd egy újabb felajánlás következtében, a már megnövekedett létszám miatt is -1986-ban- újabb terembe költöztünk. Ezt a helységet kis teremmel, konyhával és mellékhelységgel bővítettük a mai állapotára, de mára ez is kicsi lett. Közösségünk tagjai aktívan részt vállaltak a kárpátaljai és erdélyi Gyülekezetek segítésében, utazásaik során Bibliákat, evangéliumi könyveket, általuk kézimunkával készített kötözőszereket és más segítséget szállítottak a határon túlra.
Tagjaink közül került ki a VISZ gyermekmisszió magyarországi vezetője. Az évtizedek során több hívő hivatásos zenész szolgált közöttünk, ennek eredménye a 70-es években a TWR Monte-Carlo magyar nyelvű adásaiban voltak hallhatóak, illetve manapság a komolyzene és a könnyűzene különféle ágaiban munkálkodnak. Fiataljaink részt vettek a WOL tóalmási, a BICE dömösi és a Wiedenest-i bibliaiskola képzésein.
Gyülekezetünk nyíltan jelen van Biatorbágy életében, de mi szervezzük az évente megrendezésre kerülő Magyarországi Keresztyén Testvér Gyülekezetek Országos Férfitalálkozóját és az Országos Ifjúsági Találkozót is.
Terveink szerint új gyülekezeti házat építünk és erről a támogatóinkat hírlevélben rendszeresen informáljuk.

A segítő szándékot a “Támogatás” menüpont alatt szeretettel fogadjuk.