Júliusi beszámoló
Istentisztelet: vasárnap 10.00 óra          Imaórák: vasárnap 9.15 és csütörtök 19.00 óra
2051 Biatorbágy, Lomb utca 2.

Júliusi beszámoló

Kapcsolatban az áldással

Sokat mondjuk, hogy "Isten áldjon meg", de vajon tudjuk, hogy mit is jelent ez?
Isten -a teremtő, aki kitalált bennünket- szeretetteljes jelenléte az életünkben... ez az áldás. Amikor otthon vagyok nála és Ő otthon van nálam.
Hajlamos vagyok a sikereket áldásnak tekinteni, pedig hányszor jön velem Jézus a kudarcok útjára is, pont azért, hogy felnyissa a szemem és felkészítsen valamire. Az életünk nem öncélú áldáskeresés, hanem építkezés. Isten országának építése. Mi vagyunk a zsaluk, a betonacél, a vezetékek, a nyílászárók, a tetőcserepek. Amit Jézus Krisztus velünk hozzá tud tenni az épülethez, annyit számítunk... Ezért lesznek elsőkből utolsók és viszont.

 

Júliusban az áldást kerestük, ami nem a fizikai sikeresség, hanem a szellemi hatékonyság mérőeszköze... ha szabad ilyet mondani. 
Közben rájöttem, mennyire gazdag az áldás körülöttünk és bennünk, mert Isten velünk akar lenni. Velünk, az erősekkel és a gyengékkel, a jókkal és a rosszakkal, a hasznosakkal és a haszontalanokkal, a győztesekkel és a folyton elesőkkel.
Azt hiszem ezért jött a VÍGASZTALÓ. Hogy mindig fel tudjuk emelni a fejünket, amikor jogos csüggedésbe esünk a mindenható Isten szeretete és a magunk gyarlósága miatt.

Isten áldjon meg mindnyájunkat!