Januári beszámoló
Istentisztelet: vasárnap 10.00 óra          Imaórák: vasárnap 9.15 és csütörtök 19.00 óra
2051 Biatorbágy, Lomb utca 2.

Januári beszámoló

 

  • Elkészült az új honlapunk, amely modern és tükrözi nyitottságunkat a világ és az Istent kereső ember felé.

  • Igehirdetésben felsoroltattak azok a szakmák, foglalkozások, amikben a közösség majd minden tagja magára ismerhetett azzal a felelősséggel találkozva, hogy mindenképpen nyomot hagy keresztyén jelenlétünk a környezetünkben, Biatorbágyon.

  • Pedagógusok, óvónők bátorítása és imatámogatása arra nézve, hogy jelenlétük a város gyermekei között csendes evangelizáció legyen.

  • Bolyki András koncertJanuár 5-én Bolyki András zenész, presbiter és igehirdető a Biatorbágyi Faluház (művelődési ház) felkérésére újévi koncertet adott a nagyteremben. A könnyűzenei koncerten zenész gyermekei (Sára és Marci) mellet két fiatal muzsikus tehetség és a neves magyar bluesgitáros, Éles Gábor is játszott. A műsorban András szerzeményei mellett több klasszikus átirattal, jazz sztenderddel és hitvalló dallal köszöntötték a várost és az új esztendőt.

  • Január 5-én kezdődött a 2014-es Aliansz imahét. Ezt a rendezvény a Keresztyén Testvér Gyülekezet a kezdetektől fogva megtartja a Biatorbágyi Református gyülekezeteket vendégül látva. Ezeken az alkalmakon minden este más meghívott lelkipásztor hirdette az Igét az imádkozás előtt. Néhány éve a három protestáns gyülekezet egymás imatermeiben vendégeskedve erősítik a szentek közösségét. Idén hétfőn-kedden Bián, szerdán-csütörtökön a Testvér Gyülekezetben és pénteken-szombaton a Torbágyi Református gyülekezetben jöttek össze imádkozók.

  • Biai presbiteri találkozóPresbiteri találkozó Bián. A Biai Református Gyülekezettel hagyományosan jó a kapcsolatunk, testvéri szeretettel fogadtak bemutatkozó látogatásunk alkalmából. A “hivatalos” találkozó azért volt aktuális, mert a 2013 őszétől kibővült presbitériumot szerettük volna bemutatni a lelkipásztornak. Ő azonban meglepett bennünket és szintén bemutatta nekünk az új beosztott lelkipásztorukat, aki mostantól segíti a népes Biai Református Gyülekezet életét. A presbiterek bemutatkozása után elmondtuk az építkezési terveinket, és közös imádsággal kértünk áldást egymás gyülekezeteire.

  • torbágyi presbiteri találkozóPresbiteri találkozó Torbágyon. Hasonló szeretettel fogadtak a Torbágyi Református Gyülekezet vezetői is. A meglepetés itt sem maradt el, mert - mint kiderült - új presbiterünk fiatalként ugyanabban a szellemi iskolában nevelkedett ahol a torbágyi református lelkipásztor asszony. A sok közös ismerős és sztori barátivá formálta az addig is szeretetteljes találkozót. Élménybeszámolót és tanácsokat kaptunk a most 10 éves templomuk építésével kapcsolatban. Új testvéreket ismertünk meg ezen a találkozón is és a régi ismerősöket más oldalukról is láthattuk.

  • Polgármester meghívása a Testvér Gyülekezet férfi órájára. Biatorbágy város polgármesterét egy bemutatkozó látogatásra hívtuk a gyülekezetünk férfi órájára. Ezen a találkozón tervezzük bemutatni az MKTGY-t, a "NAGY" nyilvánosságtól eleddig kissé visszahúzódott Gyülekezetünket, és az építkezési terveinket. A Polgármester úr örömmel fogadta a meghívást, látogatása még szervezés alatt áll.